Riversdale Road

London

 
Located in Highbury, this project re-organised, extended and included an unused enclosed exterior courtyard to optimise the rear ground floor for a family with two children. The previous cellular and cramped layout now provides kitchen, dining and a place to sit next to a new gas fired stove while overlooking the garden. The rear wall is articulated using a sliding door and a recessed single leaf door. The residents access a sunken patio area before climbing onto the garden beyond.
 
20170803_OSSA_45_RiversdaleRoad_©Ståle_Eriksen_14.jpg
20170803_OSSA_45_RiversdaleRoad_©Ståle_Eriksen_06.jpg
20170803_OSSA_45_RiversdaleRoad_©Ståle_Eriksen_07.jpg
20170803_OSSA_45_RiversdaleRoad_©Ståle_Eriksen_12.jpg
20170803_OSSA_45_RiversdaleRoad_©Ståle_Eriksen_13.jpg
20170803_OSSA_45_RiversdaleRoad_©Ståle_Eriksen_04.jpg
20170803_OSSA_45_RiversdaleRoad_©Ståle_Eriksen_05.jpg
20170803_OSSA_45_RiversdaleRoad_©Ståle_Eriksen_02.jpg
20170803_OSSA_45_RiversdaleRoad_©Ståle_Eriksen_01.jpg
20170803_OSSA_45_RiversdaleRoad_©Ståle_Eriksen_03.jpg
20170803_OSSA_45_RiversdaleRoad_©Ståle_Eriksen_10.jpg
 
Riversdale_Drawings1.jpg
 

Structural Engineer : Entuitive 

Photography : Ståle Eriksen