Fohlenweg

Berlin

 
Located on a quiet residential street on the perimeter of Grunewald Forest in Berlin, the proposal consists of the removal of the pitched roof off the existing single storey house and the addition of a two-storey volume, the form of which is largely generated by local planning laws. The connection between the old and the new is signified via a cast in-situ concrete band that wraps the house at first floor level.  The relocated new entrance and double height staircore takes advantage of the light and openness on the south of the site. The new brick volume introduces additional accommodation and a large hobby room on the top floor, while the ground floor is reorganised to accommodate the lives of the family.
 
OSSA_Fohlenweg_View_1.jpg
OSSA_Fohlenweg_View_2.jpg
OSSA_Fohlenweg - Site Plan.jpg
OSSA_Fohlenweg_View_3.jpg